onsdag 5 december 2007

Advent och sånt

Jaja.. jag ska skärpa mig gällande bloggandet. Missade tom. lite ovärderlig fakta i söndags. Undrar om inte bloggen fyller år snart också.. bäst jag kollar.

Nu.."Ovärderlig fakta om advent"
"Advent kommer från latinets advéntus och betyder ankomst, den ankomst man då menar är givetvis Herrens. Första advent faller in söndagen mellan 27 november och 3 december, egentligen startar den redan lördagen innan vid 18.00 sk. helgemål. Sedan 700-talet är det också 1:a advent starten på ett nytt år inom kyrkan. Egentligen är första advent också starten på fastan som avslutas på juldagen. Första luckan i Adventskalendern ska öppnas på första advent och sista på juldagen. I Norrköping finns världens största adventsljusstake. " Källa: Susning.nu

Årets roliga adventskalender hittar ni här.. Länk till rolig adventskalender

Varje år brinner det i ca. 300-400 hem i landet i samband med jul. Oftast är det kvarglömda ljus som är brandorsak. Det brinner även i medeltal 4 lantbrukstraktorer på Åland (i Sverige ca 40/månad), och var tredje brand inträffar när traktorn står stilla. Låt oss hjälpas åt för att förebygga detta.

Inga kommentarer: