onsdag 14 maj 2008

Hur tänker ni här?

Idag bjuds det på allvar på bloggen.. första seriösa inlägget skulle jag tro. =)

Från Skinnarebo Golf's hemsida:
"För medlemmar från vissa klubbar tar vi ut en tilläggsavgift utöver den greenfee som anges ovan."

" De klubbar som för närvarande ingår är AIK Golf, Björklidens GK, Norderöns GK, Vikbolandets GK, Hofors GK, Huddinge GK, Krokoms GK samt Söderköpings GK. Denna tilläggsavgift har beslutats i samråd med ett stort antal golfklubbar i Småland. "

Från Konkurrensverkets hemsida:
"För företagen är det viktigt med klara spelregler, och för att konkurrensen ska fungera måste företagen kunna konkurrera på lika villkor."

"Företag som är konkurrenter får inte komma överens om priser, rabatter eller leveransvillkor. De får inte heller dela upp marknaden mellan sig. "

Anledningen till det här samarbetet är att man inte vill tappa medlemmar till klubbar som AIK Golf, Björklidens GK etc.. För utan medlemmar kan klubben nämnligen inte överleva. Frågan är då om man på Skinnarebo GK och de andra som nu ingått i ovanstånde avtal tror att det inte är samma problematik på klubbar som AIK Golf, Björklidens GK, Norderöns GK, Vikbolandets GK, Hofors GK, Huddinge GK, Krokoms GK samt Söderköpings GK? Är inte även dom beroende av medlemmar för sin överlevnad?

Det som förvånar mig mest är nog att man öppet på sin hemsida talar om att man ingått ett konkurrenshämmande avtal för att sätta åt ovanstående nämnda klubbar.

Inga kommentarer: